Izvještaj aktivnosti Humanitarne sekcije u akademskoj godini 2020./2021.

I akademska godina 2020./2021. je, kao i ona prije nje, ponudila velike izazove u radu humanitarne sekcije STUP-a. Pandemijska nas je situacija nažalost onemogućila u organizaciji druženja, volontiranja i akcija uživo, stoga smo se morali prilagoditi i prebaciti naše djelovanje online. No, unatoč tome uspjeli smo održati i provesti barem neke od ideja planiranih za proteklu godinu. I ove smo godine uspjeli održati sad već tradicionalni Božićni pub-kviz u humanitarne svrhe pod nazivom „Kvizložba znanja“ (za razliku od proteklih izdanja u kafiću IQ, ove smo se godine družili na Zoomu). Ususret zimskim praznicima, kviz je obilježila vrlo opuštena i vesela atmosfera, a cijeli događaj dodatno uljepšava činjenica da smo kvizom prikupljali donacije za sjajnu udrugu Pričaj mi, koja pruža program psihosocijalne podrške hospitaliziranoj djeci.

Članovi humanitarne sekcije uključili su se i u pomaganje žrtvama velikog potresa u Petrinji volontiranjem u sabirnim centrima i/ili darivanjem krvi. Također, u veljači je održan još jedan humanitarni kviz u suradnji s ostatkom SSU-a (studentskih udruga Filozofskog fakulteta), s ciljem prikupljanja sredstava za studente Filozofskog fakulteta koji su pogođeni potresom. Tom nas je prilikom podržalo i nekoliko renomiranih kvizaša, a lovkinja Morana je čak i zaigrala s nama!

Nadamo se da nam nova akademska godina donosi povoljniju epidemiološku situaciju kako bismo što veći dio aktivnosti mogli ostvariti uživo. Na taj bismo način svakako mogli provesti više akcija i povećati entuzijazam STUP-ovaca za aktivno sudjelovanje u humanitarnoj sekciji!