Izvještaj aktivnosti SVAŠTARA sekcije za akademsku godinu 2020./2021.

Sekcija Svaštara (neslužbeno zvana S.V.A.Š.T.A.R.A.) u pogon je krenula akademske godine 2020./2021. Ova, najmlađa, sekcija STUP-a osnovana je s ciljem da bude platforma za online druženja i događanja tijekom pandemije. Drugim riječima, zadatak Svaštare prethodne je akademske godine bio da Zoom iskoristi izvan nastavnih okvira.

Aktivnosti sekcije započele su igrom online Pictionaryja u kojem su sve riječi korištene u igri isključivo psihološki termini. Kako smo se približili kraju zimskog semestra, a početku maškara, u sekciji je organizirana online partija Vukodlaka (Mafije). Za proslavu početka ljetnog semestra, igra Vukodlaka je ponovljena uz nagrade za prva tri mjesta. Za kraj ljetnog semestra, uz pomoć Svaštare u STUP-u je organiziran i escape room.

Osim društvenih igara, Svaštara je poslužila i kao mjesto za učenje – kroz sekciju je organizirano online predavanje o procesu prijave na Erazmus+ razmjenu pod nazivom ”Psiholog ide na Erazmus”.

Kroz Svaštara sekciju pokrenuta je i STUP-ova meme stranica, na Instagramu poznata kao @ecipeci_petz na kojoj smo napravili i meme contest.

Iako se svi nadamo da pandemija neće još dugo kontrolirati društveni život studenata, također bismo htjeli priznati da smo se u STUP-u lijepo snašli te nismo bili spremni u potpunosti odustati od studentskog druženja. Nadamo se jednakoj (ili čak i većoj) motivaciji u budućnosti!