Izvještaj aktivnosti Istraživačke sekcije u akademskoj godini 2020./2021.

ŠTO SMO RADILI U PROŠLOJ AKADEMSKOJ GODINI? 🧠

Istraživačka sekcija u prošlu akademsku godinu ušla je u novom ruhu, a ovom prilikom zahvaljujemo kreativnom ilustratoru naše naslovne slike na Facebooku Filipu Dutini.

Kao i većina akademskih aktivnosti, i naši sastanci u potpunosti su bili prebačeni u online sferu. Na uvodnom sastanku bilo je riječi o prijašnjem radu sekcija i planovima za budućnost. U planiranju aktivnosti pomogao nam je i mini upitnik kojeg je riješilo 32 studenata zainteresiranih za rad sekcije i provedbu vlastitog istraživanja.

Nekolicina studenata u narednim mjesecima odlučila se za provedbu vlastitog istraživanja te je održano nekoliko individualnih sastanaka kao potpora u planiranju istraživanja prije javljanja mentoru s Odsjeka. Nedostatak vremena zbog brojnih drugih obveza i ove godine stao je na put našim istraživačima, no nadamo se da će izvanredne ideje naših studenata na kraju biti provedene u djelo te se veselimo vidjeti rezultate! 😊

Na našem drugom sastanku ugostili smo Doru Petrović, dobitnicu Rektorove nagrade za individualno studentsko istraživanje koja je sa studentima podijelila svoje iskustvo provođenja istraživanja. Nakon toga detaljno smo prošli korake u provedbi istraživanja te pričali o konferencijama, kongresima i ljetnim istraživačkim školama u koje se studenti mogu uključiti. Sjetili smo se i našeg Psychēa koji je ove godine objavljen u do sada najopsežnijem izdanju koje uključuje i nekoliko istraživačkih radova. „Sezonu“ smo zatvorili uz Augustina Mutka, studenta doktorskog studija u Berlinu koji je za nas pripremio zanimljivu radionicu o cosinoru i njegovom modeliranju u R-u.

Za kraj, još jednom hvala našim gostima te svima koji su pratili rad sekcije i sudjelovali u njemu! 🌸